VIKO verliest nipt van koploper

Na een korte winterstop moest VIKO het afgelopen zaterdag in eigen huis opnemen tegen koploper Helios uit Castricum. Na een spannende laatste kwartier trokken de bezoekers aan het langste eind en wonnen met 12-13.

Vanaf het eerste fluitsignaal was het duidelijk dat de beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. Over en weer kregen beide teams veel kansen, maar pas in de 5e minuut wist Tessa Crone het eerste doelpunt te maken. VIKO bleef scherper het eerste kwartier en wist uit te lopen naar een 5-1 voorsprong. Helios wanhoopte niet en kwam langzaam beter in het spel en het lukte de ploeg uit Castricum VIKO op één punt te banaderen bij rust. De tweede helft ging gelijk op, maar VIKO wist steeds een lichte voorsprong te pakken. Bij een 8-7 stand verloor Robin van Dijk compleet zijn zelfbeheersing, wat resulteerde in twee keer geel en dus een rode kaart voor de speler. Coach Desireé van Zoolingen moest toen snel schakelen en een andere wissel toepassen dan de bedoeling was. VIKO was even van slag door de gebeurtenis en ging van een 8-6 voorsprong naar een 8-10 achterstand. Het lukte de ploeg uit Vianen zich te herpakken, maar kon niet voorkomen dat er bij het laatste fluitsignaal een 12-13 verlies op het scorebord stond.

Op zaterdag 21 januari komt DKV uit IJmuiden op bezoek bij VIKO en is voor de ploeg uit Vianen een onbekende tegenstander. DKV staat met twee punten meer dan VIKO op de tweede plek en als VIKO weet te winnen, is nog alles mogelijk in deze competitie. De wedstrijd begint om 16.40u 

Doelpuntenmakers voor VIKO; Joost van Harten (3), Robin van Dijk (3), Jente Vermeer (2), Rick Heijnen (1), Carolien Korevaar(1), Janneke Gothelp (1) en Tessa Crone (1).  

Geef een antwoord