VIKO verliest nipt van koploper

Afgelopen zaterdag kwam de ongeslagen Reehorst ‘45 uit Ede op bezoek bij VIKO en tegen alle verwachtingen in wist VIKO tot het eind partij te geven en ging het nipt ten onder met 23-24. 

Voor aanvang van de wedstrijd had VIKO weinig verwachtingen en ging er ontspannen in. Coach Desiree van Zoolingen gaf als opdracht mee vooral te genieten en proberen mee te scoren met Reehorst. Dit was niet tegen dovemansoren gezegd, want na 10 minuten liet VIKO zien dat het zich niet zomaar gewonnen zou geven en liet de ploeg uit Vianen een brutale 5-3 voorsprong op het scorebord zien. Reehorst bleef rustig, liet zich niet gek maken en toonde waarvoor zij ongeslagen de lijst aanvoeren in deze competitie. Zij waren degenen die nu mee moesten blijven scoren en deden dit ook door vooral de kleine kansjes onder de korf raak te schieten. VIKO moest het vooral van het harde knokken hebben en de twee ploegen streden samen op sportieve wijze voor de punten. Halverwege de tweede helft leek Reehorst uit te lopen en zette VIKO op drie punten achterstand, 16-19. VIKO bleef erin geloven en door enkele wissels toe te passen, kwam VIKO 3 minuten voor tijd weer langszij en zat er zelfs een overwinning in. Helaas wist Reehorst net voor tijd nog een stip te benutten en ging de ploeg uit Ede toch met de volle winst naar huis. 

VIKO verliet zonder punten, maar met opgeheven hoofd het veld. Volgende week speelt VIKO zijn laatste wedstrijd buiten om daarna de zaal in te gaan. De ploeg uit Vianen gaat op bezoek bij DWS van wie zij in de eerste wedstrijd nipt verloren hebben. 

Doelpuntenmakers voor VIKO; Bjorn Oostrom (5), Robin van Dijk (4), Tessa Crone (4), Jelmar van Zoolingen (3), Janneke Godthelp (2), Carolien Korevaar (2), Joost van Harten (2) en Rick Heijnen (1)

Geef een antwoord