VIKO verliest van hekkensluiter

VIKO loopt averij op in de wedstrijd tegen hekkensluiter EKVA uit Almere en verliest nipt met 22-21.

Na de gewonnen wedstrijd tegen medekoploper Telstar van een week eerder, moest VIKO afgelopen zaterdag op bezoek bij hekkensluiter EKVA in Almere. Jelmar van Zoolingen was nog steeds geblesseerd en werd ook nu vervangen door Sem Schipper en Mariska van der Leij was te ziek om naar Almere af te reizen, waardoor Eke Jansen in de basis stond. Deze ploeg uit Almerestaat onderaan met nul punten en had dus niks te verliezen. VIKO ging geconcentreerd en voortvarend van start, domineerde het begin van de wedstrijd en gaf EKVA weinig ruimte om tot scoren te komen. VIKO wist de korf wel te vinden en kon uitlopen naar een 2-6 voorsprong. EKVA bleef echter strijden, strafte de verdediging van VIKO steeds effectiever af en wist tegen het eind van de eerste helft aan te klampen en stond er een gelijke stand, 11-11, op het scorebord. De tweede helft liet geen ander beeld zien. VIKO vocht voor elke kans en wist steeds opnieuw op een voorsprong te komen, maar EKVA bleef mee scoren en putte hoop uit ieder doelpunt. Met nog enkele minuten te spelen lukte het EKVA een gat te slaan van twee doelpunten en leek de wedstrijd gespeeld. VIKO knokte zich echter terug in de wedstrijd en met nog minder dan een minuut te spelen, stond de stand gelijk. EKVA mocht nog een keer aanvallen en duelleerden twee spelers om de bal. De scheidsrechter zag hier een overtreding in van de heer van VIKO en legde de bal op de stip. EKVA liet deze kans niet liggen en scoorde in de laatste seconde de eindstand, 22-21. 

Volgende week komt Tiel op bezoek in Vianen, die door het verlies van VIKO weer op gelijke hoogte is gekomen in deze competitie. De eerste wedstrijd wist Tiel te winnen van VIKO. 

Doelpuntenmakers voor VIKO: Thorven Oostrom (6), Sem Schipper (4), Aron Neijmeijer (3), Marcel Hijnen (3), Romy Houweling(2), Eke Jansen(2) en Esmee Dubbers (1).

Geef een antwoord