Viko verliest van Swift

VIKO ging afgelopen zaterdag naar hartje Amsterdam om aan te treden tegen de koploper van deze competitie Swift. Dit was de eerste return van deze competitie en na een moedige strijd van de ploeg uit Vianen verloor het, net als de eerste wedstrijd in Vianen, redelijk kansloos van de Amsterdammers. 

Swift was wel gewaarschuwd, want tegen alle verwachtingen in, heeft VIKO deze competitie toch redelijk wat punten binnen weten te halen en is het een goede middenmoter in de eerste klasse waar zeker rekening mee gehouden moet worden. Swift ging dan ook op volle oorlogssterkte het veld in en begon meteen geconcentreerd aan de wedstrijd, VIKO keek binnen 5 minuten tegen een 3-0 achterstand aan. Maar VIKO, strijdbaar als altijd, gaf zich niet gewonnen en begon rustig mee te scoren. De twee ploegen hielden elkaar scherp en met mooie aanvallen scoorden de ploegen om en om, 10 minuten voor rust stond de ploeg uit Amsterdam nog steeds met drie doelpunten voor. Vervolgens wist VIKO drie keer achter elkaar te scoren en kwam zo langszij, zodat er bij rust een mooie 10-10 op het scorebord stond. Tijdens de eerste 10 minuten van de tweede helft wist VIKO nog bij te blijven, maar daarna moest het zich gewonnen geven. Swift wist binnen 10 minuten 5 keer achter elkaar te scoren en liep uit naar een 18-12 voorsprong. Coach Rob Siemer probeerde nogdoelpunten te forceren door de schutter van het tweede, Rick Heijnen, in de aanval te brengen, maar ook dit mocht niet meer baten. Swift bleef overwicht houden, kwam niet meer in gevaar en bleek na 60 minuten de terechte winnaar, 21-15. VIKO kan met trots terugkijken op deze eerste competitiehelft en mag met vertrouwen de zaalcompetitie ingaan. Na een bruiloft van één van de spelers, enkele weken trainen en oefenwedstrijden, start de competitie in de zaal op 23 november. VIKO treedt hier in de tweede klasse aan, maar zal ook nu moeten knokken voor iedere punt. 

Doelpuntenmakers voor VIKO: Aron Neijmeijer (5), Marcel Hijnen (3), Thorven Oostrom (3), Romy Houweling (2), Esmee Dubbers (1) en Aaliyah van Hattum (1). 

Geef een antwoord