Viko verliest van Tiel

Viko komt zaterdag in Tiel totaal niet in de wedstrijd en verliest na een rommelige wedstrijd van de plaatselijke vereniging met 22-19. 

Na de vrij simpel gewonnen wedstrijd van vorige week tegen EKVA, stond VIKO gisteren tegen de ploeg uit Tiel in het veld. Tiel ’72 is de afgelopen jaren regelmatig een tegenstander van VIKO geweest. Deze wedstrijden werden altijd op het scherpst van de snede gespeeld, waarbij VIKO de laatste paar keren meestal als winnaar uit de bus kwam. Dit zorgde er afgelopen zaterdag voor dat Tiel ’72 op volle oorlogssterkte het veld inkwam en zeker niet van plan was dit wederom te laten gebeuren. Luid aangemoedigd ging Tiel ’72 voortvarend van start en liet meteen zien wat ze van plan waren, VIKO zonder punten terug naar Vianen te sturen. VIKO wist in het begin van de eerste helft nog bij te blijven en scoorden beide teams om en om. Daarna wist Tiel ’72 uit bijna iedere aanval te scoren, terwijl VIKO moeizame aanvallen draaiden, waarbij de doelpunten maar niet vielen. Hoe de ploeg uit Vianen ook hun best deden, de bal wilde maar sporadisch door de korf en dat leidde tot meer frustratie. VIKO ging geforceerd spelen en daar waar de heren in de afgelopen wedstrijden toch regelmatig wisten te scoren, bleef dit nu angstvallig uit, op topscorer Marcel Hijnen na. Coach Rob Siemer probeerde er alles uit te halen door veel te wisselen, maar VIKO bleef achter de feiten aan lopen. Halverwege de tweede helft begon het scorend vermogen van Tiel ’72 af te nemen en kreeg VIKO het gevoel dat er toch nog iets te halen viel. De vele wissels leverde veel verwarring bij Tiel en de scheidsrechter op en zo wist VIKO 5 minuten voor het einde van de wedstrijd terug te komen op één doelpunt. De ploeg uit Vianen deed er alles aan om langszij te komen, maar waren niet bij machten om erop en eroverheen te gaan. Tiel scoorde op de juiste momenten en lieten weer een gat van drie doelpunten vallen. VIKO speelde beneden zijn peil en wist de achterstand niet meer in te halen, waardoor er bij het laatste fluitsignaal een 22-19 verlies op het scorebord stond. 

Op zaterdag 7 december om 17.15u komt KZ Danaiden uit Leiden in Vianen op bezoek, voor VIKO een totaal onbekende tegenstander. Het is na de nederlaag tegen Tiel zaak dat VIKO de punten in Vianen weet te houden. 

Doelpuntenmakers voor VIKO: Marcel Hijnen (6), Jelmar van Zoolingen (3), Esmee Dubbers (3), Sem Schipper (2), Aron Neijmeijer (2), Romy Houweling (1), Annelies Visser (1) en Thorven Oostrom (1).

Geef een antwoord