Viko verslikt zich bijna in DWS

VIKO verslikt zich bijna in DWS uit Kootwijkerbroek en weet op het laatste moment nog een punt te slepen uit deze vreemde wedstrijd. In de laatste minuut weet Vikash Missier de eindstand op 19-19 te brengen.

De wedstrijd begon zonder de geblesseerde Jelmar van Zoolingen die aan de kant moest toekijken. Voor hem speelde Rick Heijnen uit het tweede team van VIKO. Van het begin af aan was het duidelijk dat DWS zich niet zomaar gewonnen ging geven. Zij staan met 8 punten op de voorlaatste plaats, wat degradatie naar de derde klasse betekent. De eerste helft was dan ook voor het vlaggenschip uit Kootwijkerbroek. Zij wisten met lange, scherpe aanvallen regelmatig te scoren. Vooral de dames van DWS scoorden regelmatig uit kleine kansjes of van afstand. Daarnaast wist VIKO maar moeilijk tot scoren te komen en waren zij de bal vaak na één aanval kwijt. Vooral door doelpunten van Jeffrey Vlietstra en Vikash Missier bleef VIKO volgen en ging het met een achterstand van 14-8 de rust in. 

Na rust was het juist VIKO die fel uit de startblokken kwam. De score werd geopend door Rick Heijnen. Dezelfde Rick Heijnen kreeg daarna een strafworp mee, die zijn neef Jeffrey Vlietstra wist te verzilveren. Langzaam kroop VIKO dichter naar DWS. Het was duidelijk dat DWS steeds meer moeite had met scoren. VIKO domineerde de tweede helft, mede doordat Aron Neijmeijer, die voor Rick Heijnen in het veld was gekomen, zeer sterk onder de korf opereerde. In de laatste minuut wist VIKO voor het eerst naast DWS te komen, 19-19. Dit was het laatste wapenfeit voor beide teams en vooral DWS ging zeer teleurgesteld het veld af.   

Met nog vier wedstrijden voor de boeg is er voor VIKO weinig meer te halen in deze competitie, de eerste plek is onbereikbaar en ook degradatie is niet aan de orde. 

Doelpuntenmakers voor VIKO: Jeffrey Vlietstra (8), Vikash Missier (7), Rick Heijnen (1), Jorien Elbertsen (1), Rules Buitelaar (1) en Annelies Visser (1). 

Geef een antwoord