Viko wint makkelijk van De Vinken

VIKO  wint vrij gemakkelijk van De Vinken uit Vinkeveen en staat met nog drie wedstrijden te spelen bovenaan in deze competitie. In een saaie wedstrijd werd het 20-10 voor de ploeg uit Vianen.

Meteen na de eerste fluitsignaal was het duidelijk, De Vinken weigerde zich zomaar gewonnen te geven. Door VIKO fysiek hard aan te pakken en achter te verdedigen, probeerde zij de ploeg uit Vianen uit hun spel te krijgen. In de beginfase leek dit de ploeg uit Vinkeveen ook te lukken. Linsey van Mourik opende de score nog met een mooie doorloopbal, maar daarna liep De Vinken uit naar een 1-3 voorsprong. VIKO raakte echter niet in paniek en had vrij snel antwoord op het spel van de ploeg uit Vinkeveen. Het bleef rustig zoeken naar de kansen en halverwege de eerste helft had VIKO alweer de touwtjes in handen en stond er een mooie 6-4 voorsprong op het scorebord. Wat De Vinken ook probeerde, VIKO was duidelijk de betere ploeg en liep vrij simpel uit naar een 9-5 voorsprong in de rust.

Ook na de rust was VIKO de betere ploeg en kwam de winst niet meer in gevaar. Waar in de eerste helft nog voornamelijk de dames wisten te scoren, waren het in de tweede helft vooral de heren die regelmatig de korf wisten te vinden. Vooral het doelpunt van Jelmar van Zoolingen was er één om in te lijsten. Hij werd vanuit de ruimte aangespeeld door Jeffrey Vlietstra en maakte door middel van een echte Lay up een doelpunt waar ook zijn boomlange tegenstander voor applaudisseerde. VIKO bleef regelmatig scoren, terwijl De Vinken veel moeite hadden de korf te vinden, met als resultaat een 20-10 winst voor het vlaggenschip van VIKO.

Met nog drie wedstrijden te spelen, is VIKO zo goed als zeker van promotie naar de eerste klasse. Fiducia, die in de zaalcompetitie nog boven VIKO eindigde, staat nu achter de ploeg uit Vianen op de tweede plaats met 17 punten uit 12 wedstrijden. VIKO  voert deze competitie aan met 20 punten uit 11 wedstrijden en kan aanstaande zaterdag tegen Atlantis al het kampioenschap binnenhalen. De wedstrijd wordt in Mijdrecht gespeeld en begint om 15.30u.

Doelpuntenmakers voor VIKO: Jeffrey Vlietstra (7), Natascha Hazendonk (4)), LInsey van Mourik (3), Vikash Missier (3), Rules Buitelaar (2) en Jelmar van Zoolingen (1).

Geef een antwoord