VIKO wint matige wedstrijd bij De Eemvogels

| Geen reacties

Zaterdag 14 april stond voor VIKO de uitwedstrijd bij De Eemvogels op het programma. VIKO staat na 8 wedstrijden ongeslagen bovenaan, de ploeg uit Soest bezet de een-na-laatste plek. De eerdere ontmoeting dat seizoen werd relatief makkelijk gewonnen, voor de wedstrijd vandaag werd hetzelfde scenario verwacht.
VIKO schoot vlot uit de startblokken, via doelpunten van Vikash Mahadew Missier en Jeffrey Vlietstra stond snel een 0-4 voorsprong op het scorebord. De Eemvogels knokte echter terug en werd hierbij geholpen door matige verdediging van VIKO, via drie schoten werd de aansluitingstreffer gemaakt. Teken voor de Vianezen om weer even aan te zetten en de marge van vier doelpunten te herstellen. VIKO was duidelijk de sterkere ploeg, maar verzuimde dit overwicht uit te drukken in de score. De kansen werden gecreëerd, maar de afronding liet het hier en daar afweten. De thuisploeg kon op deze manier enigszins bij blijven. Om en om scorend werd de rust bereikt met een stand van 8-11.
De score in de tweede helft werd wederom geopend door VIKO. Korte schoten van Jorien Elbertsen en Rules Buitelaar zorgen voor een marge van vijf doelpunten. Het spelbeeld uit de eerste helft herhaalde zich. De Eemvogels bleef op afstand, maar het lukte de Vianezen niet om deze groter te maken. Bij 12-16 leek het verzet eindelijk gebroken, twee schoten en een doorloopbal van VIKO zorgen voor het eerst voor een gat van zeven doelpunten. De thuisploeg probeerde nog wat terug te doen, maar VIKO had een beslissend gat geslagen. In het resterende deel van de wedstrijd kregen reserves Niels de Jong, Rick Heijnen en Maik van Kouterik nog speelminuten. De eindstand werd mede door hen bepaald op 17-24.
Volgende week wordt Midlandia ontvangen op het veld in Vianen. De ploeg uit Bunnik heeft slechts een overwinning weten te boeken en bezet de laatste plaats. De uitwedstrijd werd overtuigend gewonnen door VIKO, de Vianezen zullen naar verwachting de kampioenskoers dus door zetten. Aanvang is 15:30u op Sportpark Blankenstein.