Viko wint met duidelijke cijfers van ZKC’81

Na de spannende wedstrijd van vorige week tegen concurrent Woudenberg waarin VIKO in de laatste minuut met de winst vandoor wist te gaan, stond nu de uitwedstrijd tegen ZKC’81 uit Zaandam op het programma. 

ZKC’81 staat in de onderste regionen van deze competitie en heeft de punten hard nodig om zich veilig te spelen. VIKO  staat na vorige week samen met Telstar op de eerste plek en vecht ook voor ieder puntje. Het was te verwachten dat ZKC’81 er alles aan ging doen om het VIKO in ieder geval moeilijk te maken. VIKO mistte basisspeler Marcel Hijnen, die de afgelopen twee weken van zijn huwelijksreis genoot. Hij was wel op tijd terug om plaats op de bank te nemen. Zijn plek werd ingenomen door Sem Schipper. VIKO liet in de beginfase van de wedstrijd zien wie de betere ploeg was en nam een 3-0 voorsprong. ZKC’81 gaf zichechter niet zomaar gewonnen en bleef voor ieder puntje strijden, wisten langszij te komen en namen zelfs een 6-4 voorsprong. VIKO speelde slordig en onzorgvuldig, gaf de tegenstander te veel ruimte, waardoor de ploeg uit Zaandam hoop bleef houden op een stunt. ZKC’81 ging dan ook de rust in met een 11-10 voorsprong. Na rust kwam VIKO geconcentreerder het veld in, verdedigde scherper, nam meteen het initiatief en scoorde 4 keer achter elkaar. ZKC’81 deed wat het kon, scoorde af en toe mee, maar VIKO liet zien wie er het hoogst op de ranglijst staat en scoorde dan weer 4 keer achter elkaar. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd nam Marcel Hijnen de plek van Sem Schipper in en wist ook meteen mee te scoren. De ploeg uit Vianen speelde af en toe nog slordig en onzorgvuldig, maar ZKC’81 was niet meer bij machten om veel tegenstand te bieden, waardoor VIKO er met de winst vandoor kon gaan en won uiteindelijk toch met duidelijke cijfers, 17-24.

Op zaterdag 25 januari komt medekoploper Telstar uit Hoevelaken bij VIKO op bezoek. Ook zij hebben in deze competitie maar één keer verloren en het belooft dan ook een spannende wedstrijd te worden. De wedstrijd begint om 20.15. 

Doelpuntenmakers voor VIKO: Thorven Oostrom (5), Sem Schipper (4), Aron Neijmeijer (4), Marcel Hijnen (3), Jelmar van Zoolingen (3), Esmee Dubbers (2), Mariska van der Leij (2),Romy Houweling (1).

Geef een antwoord