Viko wint na zinderende wedstrijd

Op zaterdag 19 maart reisde VIKO 1 af naar Amersfoort om tegen MIA 1 de competitie voort te zetten. Na een zinderende wedstrijd was het VIKO dat aan het langste eind trok en de punten mee naar Vianen nam, 24-25.

MIA wil nog meedoen voor promotie naar de overgangsklasse,maar moest hiervoor wel de punten in Amersfoort weten te houden om zicht op Tilburg te houden. Terwijl VIKO zich weinig illusie maakt en punten wil pakken daar waar mogelijk is. Zo gingen de korfballers uit Vianen ook het veld in, lekker spelen en kijken waar de mogelijkheden liggen. De spelers van MIA gingen met meer zelfvertrouwen het veld in en waren overtuigd van hun eigen kunnen. Het was echter VIKO die brutaal de leiding pakte door doelpunten van Brendan Ritmeester, Jeffrey Vlietstra en Thorven Oostrom, MIA was gewaarschuwd. Vanaf dat moment gingen de aanvallen van MIA beter draaien en VIKO had moeite om de korf dicht te houden. MIA domineerde vanaf dat moment de wedstrijd en, zeker in de eerste helft, had VIKO weinig in te brengen. De ploeg uit Vianen pakte af en toe wel een doelpuntje mee en wist zo de achterstand op maximaal 4 doelpunten te houden. De rood-witten wisten de rust in te gaan met een 12-10 achterstand, waardoor duidelijk was dat ze zich nog niet gewonnen gaven. Ook MIA voelde dit in de tweede helft en provoceerden de ploeg uit Vianen daar waar ze konden. Ook het publiek van de thuisploeg was erg onsportief en probeerden de spelers van VIKO uit hun spel te halen. VIKO bleef knokken en vaak tegen een behoorlijke achterstand aankijken, maar gaven, mede door het onsportieve gedrag van de tegenstanders, niet op. De wedstrijd dreigde af en toe uit de hand te lopen en de scheidsrechter had veel moeite om alles in goede banen te leiden. 5 minuten voor tijd wist VIKO door een mooi afstandsschot van Romy Houweling langszij te komen en de spelers voelden dat er meer in zat. MIA probeerde vooral Ivan Karstens en Jeffrey Vlietstra uit hun spel te halen, maar dit werkte juist averechts. Karstens schoot de ploeg uit Vianen 2 minuten voor tijd op een 23-24 voorsprong, waarop MIA meteen een antwoord wist te geven, 24-24. Twee minuten voor tijd schoot Jeffrey Vlietstra de bal op grote afstand door de korf en bracht de eindstand op 24-25. MIA probeerde alles om langszij te komen, maar kwam niet meer tot scoren, VIKO nam de winst mee naar Vianen. 

Op zaterdag 26 maart speelt VIKO thuis en weer tegen de ploeg uit Amersfoort. Deze wedstrijd zou enkele weken eerder gespeeld moeten zijn, maar MIA had toen teveel besmettingen in de selectie en is de wedstrijd verzet naar as zaterdag om 13.15u. 

Doelpuntenmakers voor VIKO: Jeffrey Vlietstra (8), Ivan  Karstens (4), Thorven Oostrom (4), Romy Houweling (3), Annelies Visser (2), Brendan Ritmeester (2), Esmee Dubbers (1) en Carolien Korevaar (1).

Geef een antwoord