Viko wint simpel van ZKC’31

VIKO doet wat het doen moet, vrij simpel winnen van ZKC’31. Met 25-16 was VIKO veel sterker dan de ploeg uit Zaandam en klimt zo weer uit de negatieve spiraal waar het de afgelopen weken in zat. 

Niels de Jong nam de plaats van de nog altijd geblesseerde Jelmar van Zoolingen in en draaide goed mee met het eerste verdedigingsvak. ZKC’31 staat net boven de degradatieplaatsen en kan de punten goed gebruiken, terwijl er voor VIKO niets meer op het spel staat, dus ZKC’31 hoopte te kunnen gaan stunten in Vianen. Het team uit Zaandam opende dan ook de score en ging vol goede moed van start. In het begin van de wedstrijd ging het redelijk gelijk op en scoorden beide teams om en om. Het was echter VIKO die halverwege de eerste helft heel rustig afstand nam en met mooie aanvallen steeds makkelijker scoorden. ZKC’31 had hier geen antwoord op en VIKO ging met een riante voorsprong de rust in, 13-7.

De tweede helft liet geen ander beeld zien. VIKO ging door met hun mooie, lange aanvallen waar vaak een doelpunt uit voortkwam. ZKC’31 deed wat het kon, maar was niet in staat het VIKO moeilijk te maken en de ploeg uit Vianen wisten de tegenstanders op een veilige afstand te houden. Het meest bijzondere van deze wedstrijd was dat iedere speler van VIKOminimaal één keer gescoord heeft. Dit was deze competitie nog niet eerder gebeurd. VIKO opereerde weer als een echt team en bracht de eindstand met elkaar naar 25-16! 

Met nog twee wedstrijden te spelen is het voor de ploeg uit Vianen vooral belangrijk om ongeschonden uit deze competitie te komen en fit het veldseizoen in te gaan. Hier valt namelijk nog een kampioenschap te halen. 

Doelpuntenmakers voor VIKO: Jeffrey Vlietstra (6), Natascha Hazendonk (5), Vikash Missier (4), Rules Buitelaar (4), Niels de Jong (2), Annelies Visser (2), Jorien Elbertsen (1) en Linsey van Mourik (1). 

Geef een antwoord