VIKO wint van Movado

VIKO 1 doet zeer goede zaken en weet met 16-13 te winnen van Movado 1 uit Dordrecht, die tot dan toe ongeslagen de competitie aanvoerde. 

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen Movado uit Dordrecht op het programma. Beide ploegen hebben vorig jaar één oefenwedstrijd tegen elkaar gespeeld, maar zijn verder onbekenden voor elkaar. Vikash Missier ontbrak deze wedstrijd door een enkelblessure en zijn plaats werd ingenomen door Rick Heijnen. Ook heeft coach John van Duuren besloten om Linsey van Mourik en Annelies Visser in het eerste team te zetten en zo stond er, in vergelijking tot vorige week, een compleet nieuwe opstelling in het veld. VIKO begon goed en pakte door twee mooie afstandsschoten van Thorven Oostrom meteen de leiding. VIKO bleef geconcentreerd spelen en vooral de eerste verdediging hield het goed dicht, waardoor de aanvallers alle tijd hadden om te scoren, iets wat moeizaam lukte. Zo kon VIKO rustig uitlopen naar een 8-5 voorsprong bij rust. Na rust bleef het spel ongewijzigd. Het vak van Thorven Oostarom kwam moeilijk tot scoren, maar voelde de steun van het andere vak die hun tegenstander goed onder controle had en kreeg daardoor de ruimte om een doelpuntje te maken. Tegen het einde van de wedstrijd werd het nog spannend en kwam Movado terug naar 14-12. Na een lang en gecontroleerde aanval leverde een mooie pass van Rick Heijnen op Annelies Visser, die door haar tegenstander hard afgestopt werd, een strafworp op. Een nieuwe regel is dat degene op wie de overtreding gemaakt wordt, ook de strafworp moet nemen. Annelies Visser gooide de bal rustig door de korf, 15-12. Movado voelde dat er in de laatste minuten niets meer in zat en boog het hoofd. VIKO speelde de wedstrijd rustig uit naar een 16-13 eindstand. 

Op zaterdag 26 september reist VIKO af naar Eindhoven en staat de wedstrijd tegen hekkensluiter Rust Roest op het programma. 

Doelpuntenmakers voor VIKO: Thorven Oostrom (5), Jelmar van Zoolingen (3), Aron Neijmeijer (2), Linsey van Mourik (2), Rick Heijnen (2) en Annelies Visser (1).

Geef een antwoord