VIKO wint van Tiel ’72 na spannende strijd

Met een mooi afstandsschot brengt, de van een blessure herstelde Jelmar van Zoolingen, VIKO in de laatste minuut de winst in een wedstrijd dat bol stond van de spanning, 16-15.

Afgelopen zaterdag kwam Tiel ’72 op bezoek bij de korfballers uit Vianen. De ploegen stonden voor aanvang van de wedstrijd, samen met Telstar, op de eerste plaats, dus beloofde het een wedstrijd vol spanning te worden. De eerste helft waren beide ploegen erg aan elkaar gewaagd en ging de strijd gelijk op. Beide ploegen kwamen maar moeilijk tot scoren en hielden elkaar in evenwicht. VIKO leek wel sterker en creëerde meer kansen, maar maakte deze kansen niet af, waardoor Tiel’72 wist bij te blijven en met een 6-7 voorsprong de rust in wist te gaan. In de tweede helft werd het spel er niet beter op. De spanning was te snijden en beide ploegen knokten letterlijk voor iedere bal. De scheidsrechter moest hard werken om de wedstrijd in goede banen te leiden en legde de bal regelmatig op de stip. Dit was in voorgaande wedstrijden vaak een zekerheidje voor de ploeg uit Vianen, maar nu werden er maar liefst 5 strafworpen gemist. Gelukkig werd meteen daarna vaak  gescoord door middel van een velddoelpunt en konden ze de schade beperken. Ook Tiel’72 mistte drie strafworpen wat veel over de spanning bij beide ploegen zei. Met nog twaalf minuten te spelen stond er een 12-12 op het scorebord en werd er erg nerveus gespeeld. VIKO raakte de grip op de wedstrijd, door alle gemiste kansen, volledig kwijt en leek af te stevenen op een nederlaag. Tiel’72 scoorde drie keer op rij en vierden de overwinning al bijna. VIKO wist zich echter op tijd te herpakken en door een doelpunt van Jelmar van Zoolingen en twee van Marcel Hijnen en stond er een gelijke stand op het scorebord. In de laatste twee minuten werden er door beide ploegen veel fouten gemaakt en was het wachten op een gelijk spel. Echter de sterk spelende Jelmar van Zoolingen legde nog eenmaal van grote afstand aan en wist de bal door de korf te mikken, 16-15. In de laatste minuut wist Tiel’72 niet meer te scoren en pakte de ploeg uit Vianen de twee punten. Medekoploper Telstar wist ook niet te winnen, waardoor VIKO nu weer alleen aan kop gaat in de tweede klasse. Met nog vijf wedstrijden voor de boeg, kan er nog van alles gebeuren en zal het spannend blijven tot het eind. 

Doelpuntenmakers voor VIKO: Jelmar van Zoolingen(6), Marcel Hijnen (5), Thorven Oostrom (2) Aron Neijmeijer (2), en Annelies Visser(1).

Geef een antwoord