Viko wint van Viking

Zaterdag 8 december reisde de hele VIKO selectie af naar Wijk bij Duurstede om tegen Viking hun derde wedstrijd van deze competitie te spelen.

Nadat het tweede team met miniem verschil van Viking twee had gewonnen, kon het eerste team van VIKO zijn borst nat maken. Viking, dat tot nu toe twee punten heeft, zou zich niet zomaar gewonnen geven. De twee ploegen komen elkaar de laatste jaren regelmatig tegen waarbij VIKO het vaak lastig heeft maar meestal de sterkste blijkt te zijn.

VIKO ging voortvarend van start en stond binnen 5 minuten met 0-3 voor door twee doelpunten van Jelmar van Zoolingenen één van Natascha Hazendonk. Na een tegenstoot van Viking, liep VIKO uit naar een 1-6 voorsprong. Daarna werd om en om gescoord en bij een stand van 4-9 brak er een doelpuntloze periode aan. VIKO kreeg nog wel veel kansen, maar het lukte het aanvalsvak niet de bal door de korf te krijgen. Gelukkig bleef de verdediging van de ploeg uit Vianen geconcentreerd hun werk doen en kwam Viking ook niet tot scoren. Op slag van rust wist Viking nog één maal tescoren en ook VIKO wist daarna nog twee maal de korf te vinden. Het laatste doelpunt voor rust was de mooiste, Linseyvan Mourik, de kleinste dame van VIKO, rende op snelheid langs de langste dame van Viking en speelde de bal onder de korf gewiekst naar Natascha Hazendonk die hem mooi wist af te maken. VIKO ging met een stand van 5-11 de rust in.

De tweede helft veranderde niet veel, Annelies Visser wist wel meteen met een mooi afstandsschot de korf te vinden, maar VIKO bleef matig spelen. Er werd veel geschoten en ook de afvang was prima verzorgd, maar het lukte VIKO de tweede helft niet meer dan 6 doelpunten te maken. Na Annelies Visser wisten Vikash Missier en Jeffrey Vlietstra nog ieder twee maalde korf te vinden en Jelmar van Zoolingen één keer. Daarentegen wist Viking 8 keer de korf te vinden. Het was duidelijk dat het verschil tussen de twee ploegen in de eerste twintig minuten van de wedstrijd gemaakt was. VIKO kwam niet meer in de problemen en nam, na een matige wedstrijd, de belangrijke 2 punten mee naar Vianen. Elke wedstrijd is belangrijk, mede omdat de concurrenten van de ploeg uit Vianen afgelopen weekend punten hebben laten liggen. ZKC ’31 staat bovenaan met 5 punten, gevolgd door vier teams, waaronder VIKO, met 4 punten.

Op zaterdag 15 december speelt VIKO 1 thuis om 17.10u tegen DWS 1, een ploeg die ook op het veld moeilijk bespeelbaar bleek te zijn.

Doelpuntenmakers voor VIKO: Jelmar van Zoolingen (4) Jeffrey Vlietstra (3), Linsey van Mourik (3) Vikash Missier(2), Natascha Hazendonk (2), Annelies Visser (2) en Rules Buitelaar (1).

,