VIKO wint verrassend van Synergo

VIKO blijft verrassen en klopt titelfavoriet Synergo in een zinderende strijd met 18-21. De ploeg uit Vianen deelt hierdoor samen met Synergo de vierde plek in de eerste klasse met maar twee verliespunten meer dan Swift, die deze competitie aanvoert.

Na de wedstrijd van¬†vorige¬†week, waarin¬†VIKO in de laatste minuut het hoofd moest buigen voor¬†Rigtersbleek¬†uit Enschede, stond afgelopen zaterdag de uitwedstrijd tegen¬†Synergo¬†op het programma. Voor aanvang van deze competitie was duidelijk waar beide teams voor zouden strijden,¬†Synergo¬†voor promotie naar de overgangsklasse en VIKO voor behoudt in de eerste klasse. De score werd brutaal door de bezoekers geopend, binnen enkele minuten stond het door doelpunten van Marcel¬†Hijnen¬†en Annelies Visser 0-2.¬†Synergo¬†raakte niet in paniek¬†en met¬†scherpe¬†en¬†doeltreffende¬†aanvallen wisten zij binnen tien minuten de achterstand om te buigen naar een 6-3 voorsprong.¬†VIKO bleef echter voor iedere bal en¬†een goede afloop strijden, waardoor er langzaam onzekerheid in het spel van¬†Synergo¬†sloop. De thuisploeg stond 8 minuten voor de rust nog wel met 9-6 voor, maar het ging slordiger spelen en werd nerveus. VIKO voelde dit, kwam langzaam dichterbij¬†en wist¬†met 10-10 de rust in te gaan. Na een pittige bespreking van coach Rob¬†Siemer¬†kwam VIKO positief de kleedkamer uit en liet¬†Synergo¬†meteen voelen waar het voor ging, de winst.¬†Synergo¬†raakte ge√Įrriteerd en ging geforceerd spelen. Tot 12-12 kon de ploeg uit Utrecht nog meekomen, maar door zeer¬†sterk¬†verdedigen en¬†het mee scoren van het tweede¬†aanvalsvak, wist VIKO langzaam zijn stempel op de wedstrijd te drukken. Vooral Jelmar van¬†Zoolingen, die in de eerste helft de korf niet wist te vinden, liet nu zien wat hij kon en scoorde vier keer van grote afstand. Tot enkele minuten voor tijd bleef¬†Synergoknokken en deed alles om alsnog de winst binnen te halen, maar toen Marcel¬†Hijnen¬†twee minuten voor tijd de 17-20 door de korf schoot, was de ploeg uit Utrecht gebroken. Met een 18-21 stand op het scorebord floot de scheidsrechter af en vierde VIKO de winst met de hele selectie en meegereisde publiek.¬†Het is duidelijk dat VIKO nu los staat van de twee onderste plekken wat degradatie betekent en heel stiekem mee doet met de beste ploegen uit deze competitie. Volgende week, zaterdag 19 oktober om 15.30u, komt Rust Roest op bezoek in Vianen. De ploeg uit Eindhoven staat √©√©n punt boven VIKO en het belooft¬†weer¬†een mooie¬†wedstrijd te worden.¬†

Doelpuntenmakers voor VIKO: Marcel Hijnen (6), Jelmar van Zoolingen (4), Thorven Oostrom (4), Aron Neijmeijer (3), Annelies Visser (2), Aaliyah van Hattem (1) en Esmee Dubbers(1). 

Geef een antwoord