Viko wint zonder veel moeite van hekkensluiter Rust Roest

VIKO wint zonder goed spel en zonder veel moeite van hekkensluiter Rust Roest uit Eindhoven met 10-14.

Afgelopen zaterdag 26 september moest VIKO naar Eindhoven om tegen hekkensluiter Rust Roest aan te treden. Het is bekend dat VIKO tegen gelijkwaardige of betere tegenstanders een hoger niveau haalt dan tegen tegenstanders die op papier de mindere zijn. Het was dus zaak het koppie erbij te houden en te doen wat nodig is, de punten mee naar huis nemen. Vikash Missier was hersteld van zijn blessure en kon weer aantreden, maar nu zat Jelmar van Zoolingen met een enkelblessure aan de kant, waardoor Rick Heijnen weer in de basis mocht beginnen. Het was van meet af aan duidelijk wie de beste ploeg was, VIKO speelde met gemak de verdediging van Rust Roest zoek en vooral de dames kregen de kansen. En ook al speelde de ploeg uit Vianen geen sterke wedstrijd, wel wisten ze de dames goed uit te spelen en waren zij het die de meeste doelpunten op hun naam wisten te zetten. De ploeg uit Eindhoven kon alleen maar door fysiek spelVIKO enigszins bij houden en scoorde zo af en toe een doelpuntjemee, maar echt spannend werd het in de eerste helft niet. In de tweede helft ging VIKO slordiger spelen, maakte veel passfouten en het lukte niet om uit te lopen. Vooral het vak van Aron Neijmeijer speelde slordig in de aanval en kwam niet tot scoren.Gelukkig hield het andere vak de verdediging goed op slot en kon Rust Roest niet dichterbij komen. Coach John van Duuren greep in door Robin van Dijk, die in het tweede team veel gescoord had, in de aanval in te brengen. Robin deed wat van hem verwacht werd en scoorde meteen de 7-12. De wedstrijd was gespeeld en de coach gunde Niels de Jong en Sarah Heijnen ook nog wat speelminuten in het eerste team, voor de laatste was het haar debuut. VIKO kon de wedstrijd rustig uitspelen en zette een 10-14 eindstand op het scorebord. Het was geen hoogstaande wedstrijd, maar VIKO deed wat het moest doen, winnen. De coach was niet blij met het vertoonde spel, maar zag na afloop wel een lichtpuntje, de scorende dames. 

Zaterdag 3 oktober speelt VIKO om 15.30u thuis tegen Victum 1 uit Houten. Victum staat met één punt boven de ploeg uit Vianen en is een oude bekende voor veel spelers. Het belooft dus een spannende strijd te worden.  

Doelpuntenmakers voor VIKO: Esmee Dubbers (4), Romy Houweling (2), Annelies Visser (2), Linsey van Mourik (2), Thorven Oostrom (1), Vikash Missier (1), Rick Heijnen (1) en Robin van Dijk (1). 

Geef een antwoord