We kunnen weer korfballen!

Nieuw corona protocol

Per 26 januari zijn er versoepelingen gekomen in de corona maatregelen, die tot gevolg hebben dat we zowel de trainingen als de wedstrijden weer kunnen oppakken. En dat ook publiek weer welkom is.

Onder welke voorwaarden we weer gaan korfballen, is opgenomen in ons corona protocol. Neem goed door wat de regels zijn waar je je aan moet houden voor, tijdens en na het sporten. Of als je een wedstrijd van VIKO komt kijken.

Competitie wordt hervat

Het feit dat er weer wedstrijden gespeeld mogen worden, betekent dat de competitie weer hervat wordt.

Voor breedtekorfbal (alle jeugdteams, VIKO 3 en MW) betekent dat, dat het origineel geplande schema wordt voortgezet per 26 januari.

Voor wedstrijdkorfbal (VIKO 1 en 2) betekent dat, dat er een nieuwe aangepaste competitie komt. Hoe deze gespeeld wordt en wat de bijkomende regels zijn, wordt nog uitgewerkt door het KNKV. Meer info hierover is te vinden op de KNKV website.

De promotie/degradatie regeling in deze aangepaste competitie, zal anders zijn dan normaal. Per seizoen 2022/2023 gaat het KNKV een aangepaste klassenverdeling invoeren. Uitleg over die nieuwe indeling, staat ook op de KNKV website toegelicht.