Wedstrijdverslag Viko 1 – Fiducia 1

Zaterdag 1 december speelde VIKO 1 zijn tweede wedstrijd in de zaalcompetitie. De eerste wedstrijd ging, na een goede en spannende wedstrijd tegen EXAKWA uit Lelystad, verloren met één doelpunt verschil. Aan het eind van deze sportieve wedstrijd drukte de scheidsrechter zijn stempel op de wedstrijd door aan verschillende spelers en coaches gele kaarten uit te delen. Dit had als gevolg voor de wedstrijd tegen Fiducia, dat de coach van VIKO, Berry van den Broek en speelster Linsey van Mourik geschorst waren en beiden vanaf de tribune moesten toekijken. De coaching werd waargenomen door Bert Vlietstra en voor Linsey van Mourik speelde Romy Houweling.

De wedstrijd ging voor VIKO moeizaam van start, binnen vijf minuten keken zij tegen een 0-4 achterstand aan. Het was duidelijk dat VIKO zijn draai nog niet had gevonden enFiducia was meteen op volle oorlogssterkte, bijna elk schot was raak. In de achtste minuut wist Viko voor het eerst te scoren, Rules Buitelaar schoot na een mooie actie van VikashMissier, vanachter de korf raak. Fiducia bleef op schot en VIKO had moeite bij te blijven. Vanaf de dertiende minuut keerde het tij en kroop VIKO langzaam naar Fiducia. Met doelpunten achtereenvolgens van Natascha Hazendonk, Jelmar van Zoolingen, Rules Buitelaar en twee keer Jeffrey Vlietstra leidde dit in de 25ste minuut naar de eerste keer een gelijke stand, 12-12. Met nog vijf minuten in de eerste helft te spelen, denderde VIKO over Fiducia heen naar een 17-12 ruststand.

In de tweede helft kwam VIKO niet meer in gevaar. Fiduciadeed zijn best om zijn niveau van het begin van de wedstrijd terug te vinden, maar VIKO gaf niet veel kansen meer weg en bleef zelf rustig. Er werd dan ook beduidend minder gescoord dan in de eerste helft. VIKO liet het verschil nog terugkomen naar twee doelpunten, maar was duidelijk de betere van de twee en hield Fiducia op veilige afstand. De scores van JeffreyVlietstra, Vikash Missier, Rules Buitelaar, NataschaHazendonk en Jelmar van Zoolingen brachten VIKO naar een 25-20 overwinning.

Het is duidelijk dat VIKO, net als op het veld, ook nu mee wil doen voor de bovenste plaats in deze competitie. Na een misstap vorige week, heeft VIKO duidelijk laten zien dat zij hiertoe in staat zijn.

 

Doelpuntenmakers voor VIKO: Jeffrey Vlietstra (7), Vikash m Missier (6), Natascha Hazendonk (5), Jelmar van Zoolingen(4) en Rules Buitelaar (3).

Geef een antwoord