• Welkom bij VIKO

  Wat leuk dat je lid bent geworden van VIKO. We hopen dat je heel veel (sport) plezier gaat beleven met jouw team! 

  Om jou en/of je ouders een beetje wegwijs te maken binnen onze club willen we met deze brief wat meer informatie geven over wat het korfballen bij VIKO inhoudt.

  Onderstaand de belangrijkste dingen die wij denken dat je voor het korfballen bij VIKO moet weten. Als er toch nog dingen niet duidelijk zijn, vraag het dan aan je trainer/coach of mail naar secretaris.viko@outlook.com

  Wij wensen je in ieder geval heel veel korfbalplezier!

 • Buiten en binnen korfbal

  Korfbal heeft twee kortere veldseizoenen en een zaalseizoen. Het eerste veldseizoen start na de zomervakantie en loopt ongeveer tot de herfstvakantie. Na de herfstvakantie start het zaalseizoen dat tot april doorloopt. En dan gaan we voor het tweede veldseizoen weer lekker naar buiten tot ongeveer half juni!

  Wees gerust: je trainer/coach geeft altijd ruim van te voren aan wanneer de wisseling plaatsvindt.

 • Trainen

  Vanaf de F-jes tot aan de A worden de trainingen op het veld en in de zaal zo veel mogelijk op dinsdag en donderdag gepland. Op het veld lukt dat altijd, in de zaal moeten we soms uitwijken naar de woensdag of op een dag buiten op het veld trainen i.v.m. tekort aan zaalhuur. Waar en hoe laat de trainingen zijn, wordt door jouw trainer/coach doorgegeven. Deze staan ook altijd genoemd op onze website. De spelregels worden tijdens de training uitgebreid doorgenomen, zodat je in de wedstrijd goed voorbereid bent.

  Om te zorgen dat we de trainingstijd optimaal gebruiken, willen we je vragen om 10 minuten voor de training omgekleed aanwezig te zijn. Dan kunnen we meteen aan de slag als het tijd is. We zetten altijd samen de materialen op en ruimen deze samen weer op.

 • Wedstrijden

  De korfbalbond KNKV maakt het competitieprogramma. Dit wordt voor aanvang van een van de drie deelcompetities (najaar, veld, voorjaar) opgesteld. Soms wel pas kort van tevoren, maar houd de zaterdagen voor de zekerheid vrij!

  Aan het begin van elk competitiedeel krijg je van je coach door voor de wedstrijden hoe laat je aanwezig moet zijn. Voor  het vertrekken van de uitwedstrijden, doen we dat gedurende veld- en zaalcompetitie vanaf de parkeerplaats achteraan bij Helsdingen. Vertrekken vanaf Sportpark Blankenstein tijdens de veldcompetities doen we niet meer, aangezien dat vanwege de drukte met Brederodes zorgt voor gevaarlijke en onoverzichtelijke situaties. 

  Aangezien het een teamsport is, gaan we er vanuit dat je er altijd bent. Natuurlijk kan het voorkomen dat je een keer niet kan. Geef dit dan ruim van tevoren door aan je coach, zodat hij/zij als het nodig is vervanging kan regelen. 

  Zodra het competitieprogramma bekend is, wordt dit ook gepubliceerd in de KNKV wedstrijdzaken app (beschikbaar via IOS en Android). Installeer deze op je smartphone en log in met het emailadres waarmee het VIKO lid bij ons bekend is. Het gekoppelde wedstrijdprogramma van deze speler is dan meteen zichtbaar, maar alle competitiezaken van korfbal zijn in de app terug te vinden. Ook is alle competitie info terug te vinden op onze website.

  Voor ouders die benieuwd zijn naar de spelregels en wedstrijdreglementen hebben we verwijzigingen op onze website staan naar de informatie van de korfbalbond KNKV. 

 • Tenue

  VIKO speelt in een rood shirt met een wit rokje/broekje. De shirts worden voor de wedstrijd uitgedeeld, die zijn per team geregeld. Na de wedstrijd gaan deze terug in de team-tas en worden op toerbeurt gewassen. Het VIKO lid koopt zelf een broekje/rokje, sokken en goede schoenen. Op het veld is het handig om met kunstgrasschoenen te spelen. In de zaal zijn gewone sportschoenen nodig die geschikt zijn voor zaalsporten.  

  Niet verplicht, maar wel leuk: trainingspakken, sportshirts en tassen met het VIKO logo zijn te bestellen via onze club webshop. Suggesties voor een wit broekje/rokje en sokken zijn ook beschikbaar in de club webshop.

 • Communicatie

  Elk team heeft een eigen team (whats)app waarin veel communicatie plaatsvindt. Bij de jongere jeugdteams zijn het de ouders die in de team app zitten, maar bij de oudere jeugdteams en senioren (ook) de leden zelf.

  Daarnaast zijn we actief op Facebook en Instagram en posten we daar regelmatig leuke info. Zorg dus dat je ons volgt!

 • Bijdrage ouders

  Wanneer jouw kind een jeugdlid is van VIKO, verwachten we van de ouders ook een bijdrage in de volgende taken:

  • Kantinedienst tijdens de veldcompetitie
  • Zaaldienst tijdens de zaalcompetitie
  • Rijden voor de uitwedstrijden (schema via de coach)
  • Wasbeurt voor de wedstrijdshirts (schema via de coach)
  • Soms vragen we hulp bij activiteiten via de team apps

  Verder verwachten we natuurlijk dat je zo vaak mogelijk bij de wedstrijden van jouw kind komt kijken!